Aktuality ZŠ

BESEDA O PŘÍPRAVĚ NA JAZYKOVÉ ZKOUŠKY CAMBRIDGE ENGLISH  U NÁS VE ŠKOLE 

18. září v 16:30 

Milí žáci, vážení rodiče, 

jak už nejspíš víte, naše škola se stala partnerskou školou pro přípravu na mezinárodně uznávané certifikáty z angličtiny Cambridge English. Tato příprava u nás ve škole bude probíhat formou kroužků, ve kterých budou žáci rozděleni podle jejich úrovně angličtiny a každá skupina se bude připravovat na pro ni vhodný certifikát.  

Pokud byste měli zájem se o zkouškách Cambridge English dozvědět více, jste srdečně zváni na online schůzku s paní Ing. Michaelou Bébrovou, zástupkyní ředitele Evropského centra jazykových zkoušek. Tato schůzka proběhne ve středu 18. září (po třídních schůzkách) od 16:30 v odborné učebně. 

Těšíme se na viděnou.

Za kolektiv ZŠ Stachy, Kateřina Černá


Ukliďme Česko

S našimi žáky se 19. září v rámci vyučování zúčastníme celorepublikové akce „UKLIĎME ČESKO“🌍.

Pokud by se k nám chtěl někdo připojit, dobrovolníci z řad veřejnosti jsou vítáni 😊.


Milé děti, už se na Vás moc těšíme!

Jsme velmi rádi, že jsme se mohli o těchto letních prázdninách věnovat zútulňování společných prostor ve škole.

Snad se vám nové relaxační a hrací koutky budou líbit a pomohou vám zpříjemnit trávení přestávek a volného času ve škole🙂.



ZÁKLADNÍ, ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ A MATEŘSKÁ ŠKOLA STACHY

je partnerskou školou zkouškového centra Cambridge English a oficiálním přípravným centrem pro jazykové zkoušky Cambridge English

Vážení rodiče,

naše škola se stala partnerskou školou Evropského centra jazykových zkoušek, akreditovaného zkouškového centra pro jazykové zkoušky Cambridge English a zároveň oficiálním přípravným centrem pro jazykové zkoušky Cambridge English.

Žáci a žákyně naší školy od čtvrté třídy tak budou mít od září 2024 možnost se přímo ve škole připravovat k těmto zkouškám z angličtiny a získat prestižní jazykový certifikát s mezinárodní platností. Více informací najdete v přiložených letáčcích nebo na webu www.elec.eu. Budete-li mít zájem, aby se Váš syn nebo dcera na tyto zkoušky připravovali, nebo budete chtít vědět více o mezinárodních jazykových zkouškách Cambridge English, o přípravných kroužcích, zkouškových termínech, místech v našem regionu a způsobu registrace ke zkouškám, kontaktujte prosím paní učitelku Černou.

Hlavní přednosti cambridgeského systému jazykového vzdělávání

1. Angličtina použitelná v praxi

Zkoušky (a tedy i příprava k nim) podporují schopnost kandidáta používat angličtinu v reálných situacích, a to přiměřeně věku dítěte.

2. Všestrannost

Žáci rovnoměrně rozvíjejí čtyři základní dovednosti – čtení, psaní, poslech a mluvení.

3. Motivace

Výuka i testování je zábavné, účast u zkoušky je pro děti obrovskou motivací.

U dětských zkoušek získává certifikát ze světoznámé University of Cambridge každý kandidát, hodnocení je vyznačeno grafickou formou. Certifikáty jsou předávány slavnostním způsobem. Celý systém je vytvořen tak, aby děti samy chtěly dosahovat vyšších stupňů a přirozeně směřovat k lepší angličtině.

Žáci vyšších ročníků základní školy mohou skládat i vyšší zkoušky pro mládež a dospělé, tyto zkoušky mají odlišný formát a pro získání certifikátu musí kandidát prokázat požadované penzum znalostí.

4. Návaznost a výsledek

Zkoušky jsou vázány na Mezinárodní referenční rámec (CEFR), podporují systematický jazykový progres, vyšší úrovně přirozeně rozvíjejí již dosažené úspěchy. Finálním výsledkem je jazyková zkouška na úrovni rodilého mluvčího (C1), kterého studenti dosahují v průběhu středoškolského studia.

5. Průběžná zpětná vazba pro dítě, rodiče i vyučující

Průběžné hodnocení poskytuje přesnou zpětnou vazbu o jazykovém pokroku dítěte.

6. Zkušenost

Příprava i vlastní zkouška je pro děti nesmírně cennou zkušeností, která zvyšuje jejich nejen jazykové sebevědomí, ale i schopnost zvládat stres a podat při testování ten nejlepší výkon. Tato zkušenost se jim bude v budoucnu hodit při jakýchkoli dalších zkouškách (přijímací zkoušky, maturita atd).



Výsledky ankety „Mapa školy“