2021/2022

srpen 2022

Turisticko-poznávací příměstský tábor

Den1#🚂Lipka#Klasterskýviadukt#Vimperk#10km# 😊

Den2#Rokyta#Vydra# ČenkovaPila#12km

Den3#Čkyně#Krušlov#Čestice#12km👌

Den4#Srní#🐺

Den5#Sušice#⛱️☀️


červenec 2022

Cykloturistický příměstský tábor

Den 1. – Kontrola cyklo-výzbroje a výstroje, cyklo-soutěže

Den 2. – Kvilda, prameny Vltavy, Bučina

Den 3. – Horská Kvilda – Antýgl – Filipova Huť – Kvilda + hry

Den 4. – Kvilda – Horská Kvilda – Danielka – Zlatá Studna – Churáňov – Horní Popelná

Den 5. – Rohanov – koupání – hry

Děkujeme všem členům peletonu za skvělé sportovní výkony 😁 Lenka a Láďa


červen 2022

Školní fotografování


30. června 2022

Loučení s deváťáky na obecním úřadu


24. května 2022

Loutkové divadlo „Eliščiny pohádky“ v podání Víti Marčíka

Loutkové představení pro naše nejmenší ze školky a pro žáky 1. stupně


13. května

Soutěž Mladý zdravotník


7. května 2022

3. hra na školu


21. dubna 2022

Plavání 2022

21. dubna jsme zahájili plavecký kurz. Děti se konečně po „covidové pauze“ dočkaly a mohou pravidelně každý čtvrtek jezdit do plaveckého bazénu v Sušici. „Krokodýli, velryby, chobotnice a kosatky“ si vodu náramně užili a už se těší na další lekci 🐊 🐳 🐙 🐋


20. dubna 2022

Zápis do 1. třídy


19. dubna 2022

Olympijský víceboj v Prachaticích

Dne 19.4. se žáci ZŠ Stachy zúčastnili olympijského víceboje na ZŠ v Prachaticích ve složení Tom Ullmann, Vítězslav Srb, Jan Žižka, Jan Vácha, Luboš Riedl, Miroslava Nová, Aneta Dosedělová, Aneta Horejšová, Jana Randáková, Pavlína Loudová, Eva Dosedělová, Eliška Žižková. Všichni srdnatě soutěžili v disciplínách – švihadlo, trojskok, hod medicinbalem, kliky a běh na 1000 m nebo driblink. Svou kategorii vyhrála Jana Randáková a Tom Ullmann, 3. místo vybojovaly Miroslava Nová a Pavlína Loudová. Poděkovat je ale třeba všem za vzornou reprezentaci školy….děkujeme.


8. dubna 2022

Výchovný koncert Dechového orchestru ZUŠ Vimperk

V pátek 8. dubna měli naši žáci jedinečnou možnost poslechnout si koncert Dechového orchestru ZUŠ Vimperk, který za námi přijel do Stach a rozezvučel nové prostory obecního sálu. Děkujeme za skvělou muziku i zábavnou show, ze které se dětem nechtělo odejít 👏👏👏


7. dubna 2022

Okresní kolo Přehlídky mladých recitátorů a naši finalisté


7. dubna 2022

Čteme si v obecní knihovně

Čteme si v obecní knihovně 📖📚

Nejen druháčci, ale i ostatní třídy navštěvují naši obecní knihovnu a docházejí i na pravidelné čtení na pokračování.Návštěvy knihovny se staly nedílnou součástí výchovy našich dětí ke čtenářství. Doufáme, že si sem najdou cestu i samy, mimo školu a jejich vztah ke krásným knížkám se tak bude upevňovat.

Děkujeme, jako vždy, za vřelé přijetí.


4. dubna 2022

Meteorologická stanice

Školní družina navštívila meteorologickou stanici Churáňov. Exkurze byla velice zajímavá a přínosná. Nakonec byla sladká odměna v místní cukrárně.


1.dubna 2022

Den otevřených dveří

1. dubna bylo v naší škole živo. Během dopoledne měli zájemci z řad rodičovské veřejnosti možnost navštívit otevřené hodiny a nahlédnout tak přímo do vyučování. Odpolední část byla věnována prohlídce školy, ukázkám učebních pomůcek a návštěvníci si mohli sami vyzkoušet některé učební aktivity.

Děkujeme našim nejstarším žákům z deváté třídy, kteří se výborně zhostili role průvodců našich budoucích žáků i jejich rodičů.


29. března 2022

Planetárium České Budějovice a jaderná elektrárna Temelín

V úterý 29. března 2022 se několik tříd naší školy vydalo na cestu za poznáním. 🪐🏭

Navštívili jsme Hvězdárnu a planetárium České Budějovice, kde jsme se dověděli zajímavosti z výzkumu Marsu, z cest na Měsíc a povídali jsme si také o ISS (Mezinárodní vesmírné stanici), následně jsme se seznámili s noční oblohou.

Poté jsme se přesunuli k jednomu z nejstřeženějších míst v České republice, k JE Temelín. V infocentru jaderné elektrárny jsme se prostřednictvím speciálních brýlí vydali na virtuální prohlídku elektrárny. Zavítali jsme do jaderného reaktoru, chladící věže, velína, … a k tomu jsme se dověděli spoustu dalších informací. 🙂


28. března 2022

1. HRA NA ŠKOLU

Předškoláci si poprvé hráli na opravdové školáky a vyzkoušeli si, jak to chodí v první třídě. Poznávali písmenka, procvičovali sluchovou analýzu, uvolňovali si ruku při grafomotorických cvičeních, vybarvovali, vystřihovali … a na závěr sami ohodnotili, co se jim nejlépe dařilo.

Budoucí školáci jsou moc šikovní! Umí se pěkně soustředit a také všichni správně drží tužku. Jen ještě někteří potřebují během jara brousit jazýček 😉

Těšíme se na další setkání při druhé hře na školu v úterý 12. dubna od 15 hodin v 1. třídě 🔔


16. března 2022

Přehlídka dětských recitátorů

Dnes proběhlo školní kolo přehlídky dětských recitátorů. Všechny zúčastněné chválíme za pěkný přednes a vítězům postupujícím do okresního kola budeme držet palce 😉


3. března

Zimní olympiáda Borová Lada

Všechny naše závodníky bychom chtěli opravdu moc pochválit za výborné sportovní výkony a reprezentaci školy. Medailemi to jen cinkalo, všechna ocenění si velice zasloužili a navíc ještě byli moc hodní 😊.

Děkujeme škole v Borových Ladech za pozvání a skvělé pořadatelství.

LV

PS: Děkujeme SDH Stachy za dopravu 😉.


3. března

Z badatelského kroužku


18. února 2022

Hodina „vaření“

Kuchtíci připravili pomazánku z avokáda, tvarohu a papriky, jednohubky ozdobili bílou ředkví a jako dezert přichystali kousky kiwi. Využili jsme tak jako ingredience plody, jež děti dostávají v rámci projektu „Ovoce do škol“.


18. února 2022

V družině: „Povídání o želvách“


Únor 2022

Bruslení s družinou

V letošní zimě jsme se mohli opět radovat z bruslení, které jsme museli na rok odložit kvůli coronaviru. Jezdili jsme bruslit od poloviny ledna do konce února na zimní stadion ve Vimperku. Bylo to moc fajn, zdokonalili jsme techniku a užili jsme si společně hodně legrace.


31. ledna až 3. února 2022

Lyžařský výcvik

V týdnu od 31. 1. do 3. 2. 2022 se někteří žáci II. stupně ZŠ Stachy zúčastnili lyžařského a snowboardového kurzu v areálu Zadov. Za velkého přispění jak lyžařské školy, která nám poskytla instruktory, tak areálu Zadov, který nám vyšel vstříc s cenou skipasů, si děti týden na lyžích užily. Pod vedením zkušených a sympatických instruktorů se žáci zlepšili v lyžování či snowboardingu a nepochybně si odnášejí spoustu nových zážitků.

❄ Budeme se těšit zase za rok. ❄


Leden 2022

Úspěchy v olympiádách

V lednu se naši žáci zapojili do olympiád a za jejich snahu a práci navíc jim patří náležité dík!

Olympiáda z českého jazyka – Lucie Vališová a Soňa Reslerová – postup do okresního kola.

Olympiáda z dějepisu – René Josefík a Ellen Předotová – postup do okresního kola.

Vítězům gratulujeme a přejeme hodně úspěchů v okresním kole, které je čeká na konci března.


22. prosince

Vánoční zpívání

Školní pěvecký sbor „Zpívánky“ pod vedením paní Aleny Podzimkové vystoupil pro celou naší školu s pásmem vánočních písní. Děkujeme za krásnou adventní atmosféru a za zapojení publika 😊


6. prosince

Mikulášská nadílka

Dnes nás navštívil Mikuláš s nebeskými a pekelnými vyslanci. Vyzkoušeli si i on – line nadílku v druhé třídě. Mikuláš předvedl, že umí jít s dobou a přizpůsobit se🙂.

Se svými pomocníky se došel podívat dokonce na OÚ. Závěrem snad podotknout, že všichni u čertů prošli, zůstali zde na Zemi a šťastně se mohli vrátit domů s nadílkou od krásných andělů.

Za přípravu balíčků patří dík SRPŠ.


24. listopadu

Vánoční dílna

Vyrábíme společně s dětmi a jejich rodiči. Vzhledem k epidemickým opatřením se nemohl konat tradiční vánoční jarmark, a tak jsou výrobky k dispozici v naší obecní knihovně, které tímto děkujeme za spolupráci.


16. listopadu

Škola v pohybu

Dnešní „školu v pohybu“ při tělesné výchově jsme si náramně užili! 👌


9. listopadu

Čteme si ve školní knihovně


1.listopadu 2021

Halloween ve škole


21. října

Pouštění draků s družinou


18. října

Sportovně taneční hodina

Dobrý den,

chtěla bych vám poděkovat za pozvání na dnešní sportovní akci plnou pohybu, tance, posilování i protahování. Děvčata byla úžasná a myslím, že jsme si společný čas uzily úžasně!

Mgr. Jana Ziembová

Jana Vodičková-ZiembováFabrica

Gym Fitness Club


29. září 2021

Kurz první pomoci

V návaznosti na cvičnou evakuaci školy byla uspořádána beseda na téma “Poskytování první pomoci”. Při ní si děti prakticky vyzkoušely techniky záchrany života na zdravotnických figurínách.

——————————————————————————————

27. září 2021

Pohádková kovárna Selibov

Výlet 1. a 4. třídy.

———————————————————————————————

27. září 2021

Cvičný požární poplach

Dnes na naší škole ve spolupráci se Sborem dobrovolných hasičů Stachy proběhla cvičná evakuace. Po zadýmování chodeb byl vyhlášen požární poplach. Děti pod dohledem svých vyučujících neprodleně po vyhlášení poplachu opustily školu, shromáždily se na evakuačním místě před školou a vyčkaly příjezdu hasičů. Ti během „hašení požáru“ také vyhledávali a „zachraňovali“ s pomocí dýchacích přístrojů dva žáky – figuranty, kteří zůstali „uvězněni dýmem“ ve třídě. Další figurantka „upadla do bezvědomí“, musela být vynesena na nosítkách a byla jí „poskytnuta první pomoc“. Pro tyto účely mají stachovští hasiči nově k dispozici defibrilační přístroj. Po „dohašení požáru a záchraně životů“ byly prostory školy odvětrány. A protože to dnes bylo naštěstí jenom jako, ……….. měly děti na samý závěr možnost prohlédnout a vyzkoušet si hasičskou techniku a výstroj. Děkujeme SDH Stachy a HZS Prachatice za spolupráci při cvičném požárním poplachu a doufáme, že ke skutečnému požáru na naší škole nedojde 😊

————————————————————–

21. září 2021

Meteorologická stanice Churáňov

Meteorologická stanice Churáňov – 5. a 6. ročník. Přírodověda a zeměpis v praxi.

——————————————————————————————–

15. září 2021

Podzimní slavnost

Při již tradiční školní slavnosti jsme společně zaběhli štafetový půlmaraton a zahráli si venkovní hry. Velký dík patří rodičům našich žáků, kteří přichystali soutěžní stanoviště a také vynikající dobroty k zakousnutí 🍰🎂🍩😉


1. září 2021

Zahájení nového školního roku

1. září ráno jsme se před školou přivítali se všemi našimi žáky. Naši nejstarší, deváťáci, uvedli prvňáčky do školy a doprovodili je do školních lavic.