2023/2024

20. dubna 2024

Matematický klokan

Jindřich Srb vítězí v matematické soutěži!

S hrdostí oznamujeme, že náš žák 5. třídy Jindřich Srb dosáhl úžasného vítězství v soutěži Matematický klokan! Jindřichův talent a píle se vyplatily a on si tak odnáší titul prvního místa v okresním kole, kterého s zúčastnilo přes 700 dětí.

Jindřichovi moc gratulujeme k tomuto mimořádnému úspěchu a přejeme mu mnoho dalších úspěchů v budoucnu!

#ucimehejnehometodou#mameradimatematiku


3. dubna 2024

Den otevřených dveří

Ve středu 3. dubna se naše škola otevřela široké veřejnosti u příležitosti Dne otevřených dveří. Den otevřených dveří nabídl pestrý program pro celou rodinu. 

Dopoledne se rodiče mohli zapojit do běžného vyučování v rámci otevřených hodin. Byla to skvělá příležitost sledovat, jak se jejich děti učí a jak probíhá výuka v jednotlivých předmětech. 

Odpoledne se pak škola otevřela pro prohlídky. Návštěvníci si mohli prohlédnout naše učebny, odborné pracovny a další prostory školy. V první třídě si mohli prohlédnout pomůcky pro prvňáčky a pro čtenářské dílny, ve třetí třídě ukázku matematických a logických úloh, ve čtvrté třídě ukázku robotiky s robotem Emilem a Včelkami. V tělocvičně probíhal sportovní program.  

V dílnách se prezentovalo pracovní náčiní a výrobky našich žáků. V deváté třídě byly k vidění ukázky žákovských prezentací do hodin angličtiny, v sedmé třídě ukázka pomůcek a aktivit do hodin českého jazyka a dějepisu. V odborné učebně si přítomní mohli prohlédnout elektronické mikroskopy, fyzikální měřící přístroje a elektrotechnické stavebnice. 

V jídelně bylo přichystáno malé pohoštění, které nachystaly děti při kroužku vaření a naše paní kuchařky. Zde se mohli rodiče v neformální atmosféře setkat s vedením školy a pedagogy. Součástí programu bylo i diskuzní fórum o výsledcích ankety „Mapa školy“, kde se rodiče mohli podělit o své názory a připomínky. 

Drobné dárečky a školní časopis 

Na památku si návštěvníci mohli odnést drobné vlastnoručně vyrobené dárečky, které pro ně připravily naše děti ze školní družiny. K dispozici bylo také nové číslo školního časopisu, jehož přispěvateli jsou převážně žáci. 

Na závěr bychom rádi poděkovali všem, kteří se na přípravě a organizaci Dne otevřených dveří podíleli. Celý den probíhal v příjemné atmosféře a velmi nás těší zájem ze strany veřejnosti. Zvláštní pochvala patří našim žákům, kteří se zhostili role průvodců a stali se tak spoluorganizátory celé akce. 

Děkujeme za vaši návštěvu!  

Věříme, že se vám u nás líbilo a že se s vámi brzy setkáme znovu. 


26. března 2024

Velikonoční dílna

ZŠ STACHY PŘEJE VŠEM KRÁSNÉ PROŽITÍ VELIKONOČNÍCH SVÁTKŮ 🐣🐥

… a přidává několik momentek z letošní velikonoční dílny – společného tvoření velikonočních dekorací a pomlázek.

Děkujeme učitelům a asistentům naší školy, kteří pro děti a rodiče nachystali moc pěkné odpoledne.

Poděkování patří také Obci Stachy za podporu akce a poskytnutí prostor obecního sálu.


20. února 2024

Ukázka dravých ptáků

Naši žáci měli možnost zhlédnout letové ukázky dravých ptáků s výkladem o jejich životě, lovu, chovu a krátké historii sokolnictví.


19. února 2024

Finanční gramotnost

V pondělí za dětmi přijela na besedu lektorka z oboru bankovnictví. Navázala na výsledky vstupního kvízu, který děti absolvovaly formou interaktivní hry na tabletech minulý týden. Děti měly možnost „sáhnout si“ na různé bankovky z celého světa, což na ně mělo vpravdě motivační účinky. 😆 Z výukových videí se dozvěděly mnoho zajímavostí, např. jak se v noci do bankomatu doplňují bankovky, jak se vkládají do vkladomatu nebo jak to vypadá v bankovním trezoru. Formou interaktivní hry se děti učily sestavovat rozpočet, uvažovat nad příjmy a výdaji, na co si dát pozor, jak si nepůjčovat … zkrátka o finančních nástrahách ve skutečném světě.

V projektu Abeceda peněz budeme i nadále pokračovat.

#vzděláníproživot#finančnígramotnost#školahrou#odborníkzoboru


19. února 2024

Přehlídka dětských recitátorů

Včera proběhlo školní kolo v recitaci poezie. Blahopřejeme dětem, kterým se podařilo získat přední příčky, ale chválíme moc i všechny ostatní. Předstoupit před publikum s připravenou básničkou není jen tak, je za tím mnoho úsilí i odvahy. Děkujeme také rodičům za to, že dětem pomáhali při pilování básniček! 🏵

Mezi těmi nejmenšími uspěly: 1. místo: Eliška Šebková, 2. místo: Sabinka Žižková, 3. místo: Amálka Majerová.

V I. kategorii získali: 1. místo: Vojta Zelingr, 2. místo: Kuba Černý a 3. místo: Sebík Pokorný.

A v II. kategorii jsou na předních příčkách: 1. místo: Adélka Předotová, 2. místo: Štěpánek Růžička, 3. místo: Natálka Urbanová.


29. prosince 2023

Zpívánky pro DD Kůsov

Malí zpěváčci ze školního souboru udělali ve středu radost klientům domova důchodců v Kůsově. K písničkám přidali i taneček a své diváky vesele naladili.

Děkujeme muzikantům ze skupiny Akvamarín za profesionální nazvučení a přídavný hudební program 🎼🎹🎤.

V příštím týdnu se za vděčnými posluchači chystají žáci z naší ZUŠ 😊.


29. listopadu 2023

Vánoční dílna

Včerejší odpoledne patřilo předvánočnímu tvoření. Nachystali jsme pro děti pracovní stolečky, kde si mohly i s rodiči tvořit různé vánoční dekorace. A přišlo Vás opravdu hodně!

Děkujeme obci Stachy za poskytnutí prostor obecního sálu a Vám všem, kteří jste přišli, za příjemné společně strávené odpoledne.

Budeme se těšit u vánočního stromečku v sobotu od 17 hodin před obecním úřadem 🎄